Šķiet, ka šī nedēļas nogale ar +18 grādiem nevienu neatstāja vienaldzīgu - varējām kārtīgi izjust pavasara silto sauli un bezrūpīgu vējiņu - labs garastāvoklis garatēts  un gribas doties ārā pastaigā, izbraucienā ar riteni, skrituļslidām vai vēl ko citu ripojošu :) Protams, arī ģimeņu izbraucieniem lielisks laiks un ceru, ka to izmantojāt skaistiem kopā būšanas brīžiem. Vairāk saulainu dienu ir tikai priekšā un šoreiz ieteikumi no trim lieliskām mammām pavasarīgām aktivitātēm. Iedvesmojies!

Mācētprieks pavasara ieteikumi mammām

Mācētprieks pavasara ieteikumi ģimenēm"Ja aukstajā un tumšajā ziemas periodā šad tad mēdzu noslinkot ar pastaigām, tad, parādoties pavasara saulītei un temperatūrai ceļoties, tā vien gribas doties svaigā gaisā. Taču pastaigas ir atkarīgas gan no vecāku vēlmēm un iespējām, gan no mazuļa pacietības un mīlestības pret ratiem. Grēta nav no tām, kas var stundām ilgi tajos gulēt, bet priekš manis garas pastaigas šķiet nogurdinošas un ne katrai dienai – laikam jau mums saskan! Tādēļ mēdzu sagaidīt brīdi, kad meitai nāk miegs, lieku viņu ratos un kopā dodamies nelielā riksītī. Man – fiziska aktivitāte un endorfīni, Grētai – labs miedziņš un svaigs gaiss.  Protams, bērnam augot lielākam, mainās arī gulēšanas paradumi, un, kas der 2 mēnešu vecam mazulim, vairs nederēs pēc pus gada, vai arī tieši otrādi – beidzot iepatiksies. Tāpēc iesaku vadīties pēc situācijas un neķert kreņķi, ja mazais nav ar mieru sadarboties, jo visi taču ir tik dažādi un viss plūst un mainās. 

Tā kā mums ir pilsētas rati ar nelieliem priekšējiem ritenīšiem, ikdienā pastaigu vietas izvēlos tā, lai būtu labs ceļa segums – īpaši svarīgi tas ir skrienot, lai nebūtu jāmanevrē starp bedrēm. Bet noteikti ir vērts šad tad nomainīt ierastās takas pret kādu citu rajonu vai pat pilsētu, ja iespējams – vismaz brīvdienās. Tā, lai pašiem interesanti! Grētai šobrīd ir 8 mēneši, un uz sēžamajiem ratiem pārcēlāmies pavisam nesen. Domāju, ka nu jau drīz būs īstais laiks gan apciemot Rīgas Zoodārza iemītniekus, gan doties vērot plaukstošos ziedus LU Botāniskajā dārzā. Līdz šim jau guļot kulbiņā neko daudz bērns nevarēja redzēt, bet tūlīt jau kļūs pavisam interesanti – gan man, gan viņai!"

Mācētprieks pavasara ieteikumi mammām

Mācētprieks pavasara ieteikumi ģimenēm

Mācētprieks pavasara ieteikumi ģimenēm"Pavasaris ir viens no mūsu ģimenes mīļākajiem gadalaikiem, jo beidzot var pavadīt daudz vairāk laika svaigā gaisā un bez lielas "tuntulēšanās" doties tuvākos un tālākos izbraucienos.
Mums ļoti patīk ceļot un kopš ģimenei ir pievienojies dēls, mēs neesam pārstājuši to darīt un ļoti priecājamies redzot, ka arī viņam tas patīk. Bērni daudz ātrāk pielāgojas jaunai videi un nelielām atkāpēm no ierastā ritma. Tāpēc nebaidieties, bet ceļojiet!
Šajā pavasarī mēs iesakam aizbraukt uz Kuldīgu. Pavisam drīz tur sāksies slavenā zivju lidošanas sezona. Burvīga arhitektūra priecēs vecāku acis, bērni varēs izskraidīties parkos, visiem patiks muzejs Bangerta villā un pēcāk garšīga pica Goldingenā.

Bet no mazliet tālākiem galamērķiem, mēs iesakam apmeklēt Helsinkus. Pilsēta ar bērnu ratiem ļoti piemērotu infrastruktūru, turklāt sabiedriskajā transportā pieaugušajam ar bērnu ratos nav jāpērk biļete. Skaisti un interesanti muzeji visām gaumēm, košas kafejnīcas un jūras piekraste. Turklāt, cenas nemaz nav tik augstas, kā varētu gaidīt. 

Mācētprieks pavasara ieteikumi mammām

Mācētprieks pavasara ieteikumi mammām

Mācētprieks pavasara ieteikumi mammām"Lai gan esam lieli ceļotāji, pavasari mierīgu sirdi mīlam pavadīt Latvijā, jo šajā gadalaikā arī mūsu pašu zeme ir krāšņa. Daba mostas un tā kā esam izteikti dabas un aktīvas atpūtas mīļi, mūsu favorīt-izklaide ir doties ārā ķert pirmos saules starus. Šo pavasari mums ticis tas prieks izbaudīt Jūrmalā un silti iesaku to darīt arī citām ģimenēm. Ja laiks lutina un pašiem ir luste pasportot, manuprāt, ideāls transportlīdzeklis Jūrmalas baudīšanai ģimenes lokā ir velo, kas pats par sevi jau pārtop par izklaidi. Ļoti skaists mežs pastaigām ir Ragakāpas dabas parkā, Lielupē. Tur iekārtotas dabas takas, bet turpat blakus atrodas arī Jūrmalas brīvdabas muzejs, kurā var apskatīt, kā izskatās zvejnieka sēta. Uzskatu, ka vasara nav jāgaida, lai rīkotu piknikus vai celtu smilšu pilis vai skaitītu čiekurus, kas nu kuram tuvāks. Vēl labs galamērķis ir Dzintaru mežparks, kurā vien var pavadīt pusi dienas - vispirms izstaigāt takas un uzkāpt tornī. Tad izbaudīt plašā rotaļlaukuma dažādās iespējas. Ja patīk ekstrēmie sporti ir arī skeitparks un celiņš ar labu segumu skrituļslidām vai longbordam. Izdauzījušies svaigajā gaisā noteikti gribēsiet uztankoties jeb piepildīt punci - turpat ir arī Jomas iela ar milzīgu kafejnīcu izvēli, par bērniem draudzīgākajām gribētos atzīmēt Streetburger (plašas telpas, spēles un zīmēšanas piederumi) un grilbāru Lighthouse (brīvdienās brančs un pat gatavošanas meistarklases īpaši bērniem). Vēl labs variants ir fotogēniskās Ķemeru tīreļa takas. Tikai jāņem vērā, ka ar platiem ratiem izbraukāt var būt pagrūti, mazo labāk nest opā vai ergosomā.

Lai jums un mums aktīvu piedzīvojumu pilns pavasaris! Ejiet dabā, tas nekas, ka pēc tam smilšu pilnas kabatas un čiekuri kapucēs, tas nozīmē svaigu gaisu plaušās un prieku bērna (un pašu) acīs. Garantēju.

Mā

 

 

 

 

 

 

Customer Reviews (0 komentāri)

Pievienot komentāru