Bloga ierakstā Gada cikls aprakstījām kā darboties ar Gada cikla materiālu, lai iepazītos ar gada ritējumu, gadalaikiem, mēnešiem un dienu skaitu gadā. Izmantojot šo pašu materiālu jūs varat ieviest ģimenē jauku tradīciju - Dzimšanas dienas apli. Šo tradīciju varat veikt visās ģimenes locekļu dzimšanas dienās, tā veidos īpašu laiku jums visiem kopā kā ģimenei. Dzimšanas dienas aplis dod iespēju visiem kopīgi atcerēties aizgājušā gada spilgtākos notikumus un foršākās dienas, ko esat pavadījuši kopā. Aktivitātes mērķis ir rast bērnā izpratni par laiku gada griezumā. 

NEPIECIEŠAMIE MATERIĀLI

  • Materiālu komplekts: Gada cikls;
  • Svecīte vai lampa
  • Globuss

 

STUNDA

Izklājiet gadalaiku apli un novietojiet Gada ķēdi uz tā, lai gadalaiku krāsas sakristu ar mēnešu krāsām. Visi ģimene un draugi ir aicināti sasēsties apkārt aplim. Aiciniet gaviļnieku aizdegt svecīti un novietot to apļa vidū. Svecīte ir kā Saule pa vidu Saules sistēmai. 

Dzimšanas dienas svinēšanas aplis Montessori dzimšanas dienas svinēšanas aplis Montessori dzimšanas dienas svinēšanas aplis

Izstāstiet, ka pēc bērna dzimšanas dienas planēta ir apriņķojusi apkārt Saulei tik daudz reižu cik gaviļniekam ir gadu un ar šo dzimšanas dienas tradīciju jūs to mēģināsiet vizualizēt. Pirmkārt, kopā ar bērnu atrodiet konkrētu ķēdes pērlīti, kura ir dzimšanas diena. Jūs varat atzīmēt šo pērlīti vai pielikt rakstītu lapiņu vai kartiņu - "Dzimšanas diena".

Dzimšanas dienas svinēšana Montessori aplis

Aicināt bērnu paņemt Globusu. Turot to rokās gaviļnieks sāk soļot apkārt aplim (pretēji pulksteņrādītāja virzienam), sākot no Dzimšanas dienas pērlītes. Šīs soļošanas laikā jūs varat runāt par atmiņām, kādas jums ir no aizvadītajiem gadiem. Uz paklāja jūs variet novietot fotogrāfijas, mīļlietiņas vai ko citu, kas palīdzētu bērnam izprast aizvadītos gadus un padarītu Dzimšanas dienas apli personalizētu. Runājiet par gadalaikiem, kas mainījušies un ko jūs kā ģimene katrā no tiem esat darījuši. 

Montessori gada apļa dzimšanas diena Montessori dzimšanas dienas

Šī tiešām ir jauka dzimšanas dienas atzīmēšanas tradīcija, ko variet uzsākt ar bērna 2 gadu vecuma. Tas būs īpašs laiks, ko pavadīsiet kopā, lai atzīmētu katru dzīves gadu. 

Mājās variet izveidot ķēdi, kas sastāv no vienpadsmit mazākām pērlītēm un divpadsmito nedaudz lielāku un citā krāsā. Dzimšanas dienas apļa aktivitātes beigās bērns var savai dzīves ķēdei pievērt klāt jaunā gada pērlīti. 

Montessori dzīves ķēde

Customer Reviews (4 komentāri)

  1. http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin 500mg Dosage Amoxicillin Without Prescription qrf.btzo.mazacilts.lv.tsj.dl http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  2. http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg xtl.jllv.mazacilts.lv.zmt.el http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

Pievienot komentāru