Vasara jau pusē, tomēr saule šovasar mūs nelutina pārāk daudz, lai plunčātos pa smilšainajām pludmalēm vai lauku dīķiem, taču tas nebūt nav traucēklis fantāzijas ceļojumiem. Šoreiz blogā piedāvājam pāris idejas, kā uztaisīt kuģīšus no korķiem.

TEV BŪS NEPIECIEŠAMS:

• Vīna korķi;
• Zobu baks'tāmie vai pagarāki kociņi;
• Izturīgas kancelejas gumijas;
• Šķēres;
• Krāsainais aplikāciju papīrs
• Baltās tintes pildspalva;
• Filca gabaliņi vai dekoratīvas krāsainās līmlentas.
     

    DARBOŠANĀS

    Pirms sākt taisīt kuģīšus, var sagatavot arī superlīmi (filca pielīmēšanai) un knīpstangas (lai nokniebtu īsakus kociņus), kā arī padomāt citas opcijas, kur kuģīšus peldināt, ja ārā laiks nelutina vai negribas braukt speciāli uz jūru. Tas var būt jebkas – iedomu peldētava vannā vai paštaisīts akvārijs liela izmēra burkā.
    1. Kuģīša pamatu veidojam no 3 korķiem, taču var būt arī vairāk, lai sanāk garāks, kā arī variēt un kombinēt klāt papildus korķus.
    2. Divreiz apliekam gumiju ap korķiem no abiem galiem, lai pamats turētos stingrs un nekustētos.

    1. Izgriežam kuģiem buras no aplikāciju papīra, pēc tam izduram cauri kociņus.
    2. Ja ar kociņiem nesokas izdurt caurumiņus aplikāciju papīrā, var ņemt palīgā īlenu vai kādu citu spicu un gana asu priekšmetu, ar ko izveidot smuku caurumu.
    3. Kad buras izveidotas, kociņa spico galu ieduram vidējā korķī aptuveni pa vidu un kārtīgi nostiprinām.

    1. Puišiem droši vien būs aktuāli pirātu tēma, tādēļ var ņemt palīgā pildspalvas, zīmuļus vai krītiņus un uzzīmēt savu ideāli izfantazēto buru. Kuģim buras var veidot ne tikai no papīra, buru var veidot arī, piemēram, no filca vai gofrētā kartona, iespēju ir daudz, jāļauj tikai vaļa fantāzijai.
    2. Izrotājam kuģa mastu ar filca karodziņu, ko jau iepriekš esam sagatavojuši. To pielīmējam ar superlīmi. Talkā var ņemt krāsainās līmlentas ar rakstiņiem, tas piešķirs kuģim vēl īpašāku odziņu.
    3. Ja negribas pašam zīmēt buras fonu, var izmantot jebkādus izgriezumus no krāsojamajām grāmatām vai žurnāliem, vai piemēram, aplīmēt aplikāciju papīru ar mīļākajām uzlīmēm.

    Kuģi gatavi burāšanai pāri okeāniem un upēm! Visticamāk, procesa gaitā prātā iešausies vēl idejas, kā kuģus izrotāt un papildināt, beigās sanāks vesels bariņš kuģotāju.

    Lai labs ceļa vējš!

    Customer Reviews (2 komentāri)

    Pievienot komentāru