Kuram bērnam gan nepatīk ballītes? Dzimšanas dienas, pirmās un pēdējās skolas dienas, dārza vai jebkāda cita veida ballīte, kam pat nevajag iemeslu, lai svinētu. Un ballīti pavisam vienkārši var padarīt īpašu - atvediet saujiņu ar baloniem - bērni vienmēr būs sajūsmā. Šoreiz piedāvājam pāris idejas, kā balonus padarīt ne tikai par gaisā lidojošiem objektiem, bet ar vienkāršām metodēm tos izveidosim vēl tīkamākus acij padarot ballīti iespaidiem bagātu!

DZĪVNIEKU BALLĪTE

Mācētprieks balonu ballītes DIY

TEV BŪS NEPIECIEŠAMS:

• Stingrs, krāsainais papīrs;
• Šķēres;
• Zīmulis;
• Abpusējais skočs un līme;
• Melns marķieris;
• Baloni. 
Mācētprieks balonu ballītes DIY

DARBOŠANĀS:

Princips balona izveidošanai par foršu dzīvnieciņu ir līdzīgs visiem zvēriem, tādēļ droši veicat izvēli pēc savas gaumes un patikas. Šajā ierakstā mēs jums parādīsim kā izveidot kaķi. Kad esat izdomājuši zvērus, ko gribēsiet taisīt, sagatavojiet visas nepieciešamās lietas, ko uzskaitījām. Izvēlaties kādā krāsā būs balons un dzīvnieka detaļas. 

Mācētprieks balonu ballītes DIY

1. Uzzīmē izvēlētajam dzīvniekam ausis - improvizējiet ar formu un krāsu, tām nav obligāti jāatbilst realitātei, varat veidot divu krāsu ausis, akcentējot ausu iekšpusi ar citas krāsas papīru. Kad ausu forma uzzīmēta, to izgriežam, salīmējam kopā nepieciešamās detaļas ar līmi vai skoču. Pašas austiņas līmējam pie piepūsta balona ar abpusējo skoču.

2. Tālāk veidojam seju. Kaķim no melna papīra izgriezām mazu deguntiņu un plānas papīra strēmeles salīmējām kā ūsas.

3. Pēdējais solis ir iezīmēt dzīvniekam acis ar melnu marķieri. Var pavisam lakoniski un primitīvi, bet varat ļaut iekšējam māksliniekam nesnaust un izzīmēt līdz pēdējai detaļai. Improvizējiet - ja ir vēlme visas detaļas veidot no papīra, to droši var darīt, tāpat arī var visu sejiņu zīmēt ar marķieri. 

SALČUKU BALLĪTE

Mācētprieks ballītes balonu DIY 

TEV BŪS NEPIECIEŠAMS:

• Stingrs, krāsainais papīrs;
• Zīdpapīrs vai kreppapīrs;
• Šķēres;
• Abpusējais skočs un līme;
• Baloni uz kātiņiem.
Mācētpieks ballītes balonu DIY

DARBOŠANĀS:

Lai balons proporcionāli labi iederētos turziņā - saldējuma vafelē, iesakām darbu sākt ar turziņu izveidošanu, tad attiecīgi piepūtīsim balonu tik lielu, lai tas tiešām izskatās kā saldējuma bumbiņa vafelē. Ja balons būs par lielu attiecīgi vafeles daļa būs jātaisa no liela izmēra papīra.

1. Īsāko papīra malu nolīmējam ar abpusējā skoča strēmeli.

2. Vērpjam papīru tūtā/turziņā, kad forma patīk un tā izskatās pēc vafeļu konusa - salīmējam. Konusa spicumā atstājam nelielu caurumu pa kuru izvērsim plastmasas kociņu, kurā stiprināsies balons.

3. Ar šķērēm aplīdzinām konusa augšējo malu, lai tā būtu taisna. 

Mācētprieks balonu ballītes DIY

4. Lai saldējumam izveidotu papīra skariņas, ņemam plāno papīru - zīdpapīru, kreppapīru. Nogriežam aptuveni 7cm platu strēmeli un gar garāko malu nolīmējam abpusējo skoču.

5. Liekam papīru apkārt konusam, pielīmējot to augšējai tūtas malai.

6. Ar šķērēm veidojam iegriezumus, lai veidotos bārkstis.

Mācētprieks balonu ballītes DIY

Kad bārkstis sataisītas, veram konusā balonu ar kātiņu, varam nedaudz ar skoču piestiprināt kociņu pie konusa spicās daļas, lai tas nešļūkā pa kociņu, bet turās stingri. Noslēgumā varam izdekorēt saldējumu ar košiem papīra gabaliņiem - saldējuma bumbiņa vafelē ar košu garnējumu ir gatava!

Mācētprieks balonu ballītes DIY

IDEJA:

GAISA BALONU SALDUMU TURZAS

Ja ballītē vēlaties īpašas saldumu turzas, tad jebkuru groziņu, trauciņu, papīra kastīti varat izveidot par gaisa balonu. Nepieciešams ir hēlija balons un lentīte. Lentīti liekat apkārt hēlija balonam un augšā piestiprintiet ar skoču. Lentītes galus piesieniet pie groziņa, kurā atradīsies saldumi. Piņķerīgākais darbs ir nolīmeņot lentītes, lai balons stāvētu taisni, pārējais ir ļoti vienkārši izdarāms un neparasa daudz resursu, toties uz galda smuki varēsiet novietot oriģinālus saldumu trauciņus. 

Lai priecīgas un košas ballītes! 

Mācētprieks ballītes balonu DIY

 

Customer Reviews (4 komentāri)

  1. http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules hpz.peaz.mazacilts.lv.fnp.nh http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Pievienot komentāru