Grāmatu lasīšana pati par sevi ir laba lieta, bet vēl labāk ir no tām iegūt jaunas zināšanas, pilnveidoties un mainīt savu skatījumu uz dzīvi un to, kā mēs redzam vai uztveram lietas. 

"Ģimenes psiholoģijas centrs LĪNA" ir vieta, kurā darbojas savas jomas profesionāļi un palīdz jaunajām ģimenēm ar maziem bērniem. "Mēs kopā ar kolēģēm cerējām, ka ģimenes, kas būs saņēmušas informāciju un palīdzību jau agri, nepieļaus kādas būtiskas kļūdas attiecību veidošanā un savu bērnu audzināšanā. Uzreiz darīt kaut ko „pareizi” tomēr ir daudz vieglāk nekā labot kļūdaino."

Viņi ir izdevuši daudz un dažādas grāmatas, kuras var palīdzēt piedzīvot labākas attiecības ar sevi un apkārtējiem. 

Grāmatas pieejamas mūsu mājaslapā www.mazacilts.lv  vai mūsu veikalos Tērbatas iela 59/61 un T/C Galerija Centrs 2.stāvā. 

VITA KALNIŅA "PIRMĀS ATTIECĪBAS CILVĒKA DZĪVĒ"

“Pirmās attiecības cilvēka dzīvē” ir Latvijā rakstīta grāmata, kurā apkopota pasaulē aktuāla informācija, kā rūpēties par mazuli un veidot attiecības ar viņu jau no ieņemšanas brīža. Kāpēc reizēm būt kopā ar mazuli ir tik grūti? Kā mainās pāra attiecības pēc mazuļa piedzimšanas? Kāpēc apkārtējie biedē ar izlutināšanu, lai gan īstenībā tās ir muļķības? Kad tad īsti bērns izguļ nakti? Un cik daudz viņš drīkst raudāt? Kāpēc dažas mammas izbauda zīdīšanu, bet citām tās šķiet šausmīgas mocības un gribas sevi no tā izglābt? Kur un kādu emocionālo atbalstu meklēt? Kā vecākiem palīdzēt pašiem sev?

VITA KALNIŅA "NIĶU NAV"

“Vai nav dīvaini, ka vēlamies izaudzināt spēcīgus cilvēkus, bet savādās bailēs no mazā bērna personības izpausmēm jau agri mēģinām salauzt viņa iekšējo spēku?”

“Niķu nav!” ir Vitas Kalniņas otrā grāmata par bērnu un vecāku attiecībām līdz triju gadu vecumam. Šim bērna dzīves posmam raksturīga arvien lielāka bērna interese par apkārtējo pasauli un aktīva tās izpēte, vienlaikus pieaugot viņa vēlmei visu noteikt pašam, kas vecākiem var nest jaunus izaicinājumus, salīdzinot ar pirmajiem bērna dzīves mēnešiem. Kā ļaut mazajam paust savu gribu, neieslīgstot neauglīgās cīņās par varu? Kā cienot bērna ķermeni un vajadzības, apgūt podiņmācību un patstāvīgu ēšanu? Kad un kādā veidā uzticēt bērna pieskatīšanu auklītei vai bērnudārzam? Un visbeidzot, kā vecākiem šajā laikā spēt parūpēties pašiem par sevi?

TOMASS HARMSS "NEBAIDIES NO BĒRNA RAUDĀŠANAS"

Ja kaut kur tuvumā raud zīdainis, reti kāds spēj palikt vienaldzīgs. Daba tā ir paredzējusi, lai mazais cilvēks pēc iespējas ātrāk saņemtu palīdzību lietās, kam pats vēl nav izaudzis un nobriedis. Bērni neraud, lai kaitinātu vai manipulētu, tomēr vecākiem ne vienmēr ir viegli palikt līdzās. Ko darīt, ja izmēģināts un piedāvāts šķietami viss, taču raudāšana turpinās?
 
Tomass Harmss ir psihologs, supervizors un pasniedzējs ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi uz ķermeni orientētas psihoterapijas jomā, kā arī vecāku un zīdaiņu konsultēšanā. Savā grāmatā Tomass Harmss skaidro, kā vecākiem nebaidīties un nemeklēt risinājumus ārpusē, bet gan palikt kontaktā ar savām emocijām un ķermeni, lai iejūtīgi palīdzētu savam raudošajam bērnam.
STEFĀNIJA ŠTĀLA "TAVS IEKŠĒJAIS BĒRNS GRIB ATRAST MĀJAS"

Uzticēšanās bērnībā palīdz veidot veiksmīgas attiecības vēlāk.

Mēs visi ilgojamies tikt pieņemti un mīlēti. Ideālā situācijā mēs bērnībā izveidojam nepieciešamo pašpaļāvību un izjūtam dziļu uzticēšanos, kura mūs pieaugušā vecumā nes cauri dzīvei. Diemžēl arī piedzīvotās vilšanās nekur nepazūd un neapzinātā līmenī ietekmē mūsu attiecības ar citiem cilvēkiem.

Vācijā populārā autore Stefānija Štāla ir izveidojusi jaunu, iedarbīgu metodi darbam ar “iekšējo bērnu”. Sadraudzējoties ar viņu, mums paveras pārsteidzošas iespējas atrisināt konfliktus un veidot veiksmīgākas attiecības, rast atbildi uz gandrīz visiem jautājumiem un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

SĀRA OKVELA-SMITA "MAIGĀ MIEGA GRĀMATA"

Pirmie pieci gadi bērna audzināšanā mēdz būt satraukuma un raižu pilni, bet lielākajai daļai vecāku neviena cita problēma nešķiet tik nozīmīga kā miega trūkums. Nereti vecākiem, cenšoties balansēt starp vēlmi izgulēties, sabiedrības gaidām un bērna vajadzībām, miega jautājums pārvēršas par cīņu, kurā diemžēl kāds vienmēr paliek zaudētājos. Taču tam tā nevajadzētu būt.

“Maigā miega grāmata” piedāvā uzticamus, pierādījumos balstītus padomus, kā iejūtīgi risināt izplatītas miega problēmas, tostarp biežu mošanos, nakts šausmas un čurāšanu gultā, kā arī praktiskus ieteikumus, kas pielāgoti katram bērna attīstības posmam.

Sāra Okvela-Smita ir četru bērnu mamma un augsti novērtēta bērnu audzināšanas grāmatu autore no Lielbritānijas. Savos darbos viņa īpaši pievēršas psiholoģijai, iejūtīgām bērnu audzināšanas praksēm un piesaistes teorijai, padziļināti interesējoties par bērnu miegu. Viņa sarakstītās bērnu audzināšanas grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 30 valodās.

MELODIJA BĪTIJA "PĀRTRAUKT LĪDZATKARĪBU"

Šī grāmata nav par to, kā jūs varat palīdzēt savam alkoholiķim (atkarīgajam no azartspēlēm, atkarīgajam no pārtikas, darbaholiķim, atkarīgajam no seksuālām attiecībām, krimināli sodītam cilvēkam, dumpinieciskam pusaudzim, neirotiskam pacientam, cita veida līdzatkarīgajam vai kādam ar jebkuru no iepriekš uzskaitīto lietu kombināciju). Šī grāmata ir par jūsu nozīmīgāko un iespējams visvairāk novārtā pamesto pienākumu: parūpēties pašam par sevi. Grāmata ir par to, ko jūs varat darīt, lai sāktu justies labāk.

Lai kāda būtu problēma, ar kuru kāds cits būtu sastapies, līdzatkarība iedarbina ierastu domāšanas, jušanas un uzvedības veidu pret sevi un citiem, kas rada mums sāpes. Līdzatkarīgas uzvedības vai ieradumi ir pašiznīcinoši. Mēs bieži vien reaģējam uz cilvēkiem, kuri sevi iznīcina; mēs reaģējam, mācoties iznīcināt paši sevi. Šādi ieradumi var likt mums iesaistīties vai uzturēt attiecības, kas ir postošas, attiecības, kas nesekmējas.

Šī uzvedība ir kaitnieciska attiecībās, kas bez šī uzvedības veida būtu veiksmīgas. Tieši tas mūs kavē rast mieru un laimi attiecībās ar mūsu dzīvē vissvarīgāko cilvēku – mums pašiem. Šī uzvedība ir raksturīga vienīgajam cilvēkam, kuru katrs no mums spēj kontrolēt, – vienīgajam cilvēkam, kuru mēs varam mainīt – mums pašiem.

Vai Tu esi lasījis kādu no šīm grāmatām un vai Tev tās ir kādā veidā palīdzējušas? Droši atstāj komentāru zem šī ieraksta un padalies ar savu viedokli! :)

Customer Reviews (0 komentāri)

Pievienot komentāru