Vasara noteikti ir tas gadalaiks, kad lielāko dienas daļu un siltos vakarus mūsu ģimene pavada laukā, svaigā gaisā. Dodamies gan pastaigāties, gan braukt ar velosipēdiem, izbaudīt laiku pludmalē, kā arī vienkārši atpūsties savā piemājas dārzā. Šo ideju par Domino spēli dārzā biju ieraudzījusi jau diezgan sen, tad nu beidzot nolēmām tos izgatavot arī paši sev! 

Lai izgatavotu komplektu ar 28 kauliņiem, mums bija nepieciešami apmēram 9m kokmateriāla, izmantojām oša dēļus un mūsu kauliņu izmērs ir 12x25cm.  Kā arī lineļļa, ar ko pašās beigās apstrādāt gatavos kauliņus, lai tos pasargāt.

Saucam palīgā tēti, vectētiņus un citus čaklos darba rūķus un sākam darbu, atzīmējot uz dēļa nepieciešamo kauliņa izmēru, šeit noteikti varam iesaistīt mazajos darbiņos arī bērnus. Ar zāģa palīdzību nozāģējam pirmo kauliņu, ar kura palīdzību pēc tam atzīmējam visus pārējos. Turpinām līdz esam sazāģējuši visus. (Mēs izzāģējām arī 3 liekus kauliņus, ja nu vēlāk gadās kādu sabojāt vai izbrāķēt). Tā kā mums bija izmantoti dažāda platuma dēļi, tad ar ripzāģa palīdzību piezāģējām visus kauliņus vienādā platumā.

Kad visi dēļi ir sagarināti, ķeramies pie to apstrādes. Ar slīpmašīnu apstrādājam visas maliņas un plaknes, lai kauliņi būtu rokām patīkami un droši. Te pie darba liekam mammu vai vecākos bērnus.

Kauliņi ir sagatavoti - ķeramies pie punktiņiem un viduslīnijām. Šeit noteikti katrs var izpausties pēc iespējām un sirds patikas, tos var gan vienkārši uzzīmēt, uzkrāsot, iededzināt, izurbt. Mēs izmantojām virsfrēzi, jo mums mājās tāda ir un punktiņus iefrēzējām.

Un tad seko pats pēdējais solis, ar lupatiņas palīdzību iesmērējam domino kauliņus ar lineļļu. Lineļļa ir pilnīgi naturāls produkts un nekaitīga apkārtējai videi un arī cilvēkiem. Dabiska lineļļa ir bezkrāsaina, pārklātā virsma paliek vizuāli daudz izteiksmīgāka, ar izceltu koksnes tekstūru. Pēc tam atstājam kauliņus nožūt, vēlāk lieko lineļļu noslaukām nost ar sausu lupatiņu.

! Tomēr der atcerēties par drošību! Ar lineļļu piesūcinātas lupatas var aizdegties, tāpēc tās pēc lietošanas neatstājam vietās, kur tas var radīt bīstamību.

Šāda komplekta izgatavošana mums divatā ar vīru aizņēma apmēram 4 stundas. Gribu pateikt ļoti, ļoti lielu paldies manam brīnišķīgajam vīram Jānim, ka viņš iesaistās un patiešām palīdz man īstenot manas idejas un ieceres!

Lai Jums skaists un priecīgs jūnijs un daudz skaistu spēlēšanos! - Ieva

Customer Reviews (4 komentāri)

  1. http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin Without Prescription gut.sxwr.mazacilts.lv.ewj.lv http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  2. http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Amoxicillin Without Prescription zzz.afwy.mazacilts.lv.ukl.pu http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  3. http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin Without Prescription hrj.ptar.mazacilts.lv.jqs.fl http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

Pievienot komentāru