Vai tev jau ir sācies vasaras brīvlaiks?

Mums, jā! Lai arī bērnudārzs vecākajam dēlam strādā cauru gadu, esam nolēmuši Edžum piešķirt garāku vasaras brīvlaiku no bērnudārza (šovasar vēl varu izbaudīt bērnu kopšanas atvaļinājumu).

Vasara mūs šogad ļoti lutina ar savu karstumu. Lai gan arī lietu ļoti gaidām, jo tad ir skriešana pa peļķēm un dubļu kūku cepšana, bet vasara viennozīmīgi nav mājās sēdēšanas laiks. Arī mūsu mājās teju visa diena paiet ārpus mājām – piemājās pagalmā, pastaigās, pie jūras, rotaļlaukumos, vienvārdsakot dabā. Un lai pastaigas būtu interesantākas, piedāvāju ieskatīties mūsu vienas dienas aktivitātē.

Pirms došanās pastaigā sagatavoju lietas līdzi ņemšanai:

• spēle “Kokotājs” (nebūt nav obligāta);
• vienreizlietojamie papīra šķīvīši;
• akrila krāsas (var arī guašu krāsas);
• otiņas;
• vienreizlietojamais galdauts (mums palika pāri no jubilejām - vēl tīri lietojams un lieliski palīdz krāsošanai, lai noneķeskātu visu kas apkārt);
• vienreizlietojamās virtuves salvetes (kur pirkstus vai otiņu noslaucīt);
• koka bumbiņas, stingra šņore, skrūves ar cilpiņu;
• mitrās salvetes (pēc krāsošanas rokas, kur noslaucīt);
• ūdens (bez tā karstajās dienas nu nekādīgi);
• sula un kūciņa piknikam (mums ļoti patīk pikniki, tāpēc arī šoreiz, dēlam nezinot, paņēmu kaut ko mielastam).

 

Sākot pastaigu aprunājāmies kādus kokus dēls pazīst. Tā kā Carnikava ir diezgan bagāta ar kokiem, tad paralēli sarunām varējām arī apskatīt kokus un no katra unikālā koka paņemt vienu lapiņu un arī koka augli, ja tas šobrīd ir izaudzis (teikšu godīgi, ka arī es visus kokus neatpazīstu, līdz ar to ir interesanti arī vecākiem atkārtot un izzināt jauno).

Pastaigas laikā veiksmīgi esam iemidzinājuši mazo brāli un varam doties uz parciņu mākslot (Edžus tā ir nosaucis vienā vārdā zīmēšanu, krāsošanu, gleznošanu – un mums dikti patīk un ir iegājies šis vārds ikdienas sarunās).

Sākam ar koku atpazīšanas spēles “Kokotājs”, kur katram kokam jāatrod tā lapa un auglis. Kad tas ir veiksmīgi izdarīts, pievienojam kartiņām klāt mūsu atrastās īstās lapas un augļus. Edžus atrada arī kokus, kas nav iekļauti spēlē, piemēram, pīlādzis, lazda, tūja.

Tālāk seko mākslošana – bagātīgi nokrāsojam lapu ar krāsu, taisam lapas nospiedumu uz šķīvīša. Šur tur, kur nebija tik veiksmīgs nospiedums, Edžus piezīmēja ar roku klāt, lai lapa būtu skaidrāka.

Tā pamazām katra atrastā koka lapa un auglis tiek nospiests uz šķīvīša.

Kamēr mūsu lapu nospiedumu žūst, mielojamies ar kūciņu un suliņu.

Vēlāk dēls izpēlēja spēli ar saviem draugiem un radiem, kurš vairāk atpazina kokus no viņa veidotajiem lapu nospiedumiem.

 

 

Kādas ir tavas vasaras izklaides?

 

 

Customer Reviews (1 komentārs)

  1. Our affordable essay producing program are well-known due to our significant good plagiarism costless do the job and well timed shipping | Get the essay published from us right away.

    in class essay

Pievienot komentāru