VIŅA mīļa, VIŅA laba, VIŅA vienmēr samīļo, kad vajag un sabar arī, kad vajag. VIŅA allaž piedomā un uztraucas. VIŅA – katram viena un unikāla – MAMMA. Un dažreiz jau pietiek kaut vai tikai ar kādu labu vārdu vai apskāvienu, lai pateiktu paldies par visu. Šoreiz blogā pavisam vienkārša un ātra ideja, kā iepriecināt mīļo mammu māmiņdienā ar pašdarinātu papīrpušķi.

TEV BŪS NEPIECIEŠAMS:

• Krāsainie papīri;
• Līmes zīmulis;
• Šķēres;
• Kociņi. 

 

DARBOŠANĀS 

Pavasarī taču viss zied un plaukst, tāpēc arī pušķis var būt raibu raibais, mēs šoreiz izvēlējāmies dzeltenos toņus ziediņiem, ko vēlāk papildinājām ar īstiem, kaltētiem ziediem.

  1. Ņem A4 lapu un “ermoņikā” pa posmiņam vien loka zigzagā līdz visa lapa salocīta.
  2. Kad tas izdarīts, “ermoņiku” viducī saloka uz pusēm.
  3. Vispirms apgriež nepieciešamo lapiņu formu vienā “ermoņikas” galā, pēc tam arī otrā galā, lai visas lapiņas būtu vienādas formas.

  1. Protams, to var arī nedarīt un improvizēt, ļaujoties dažādībai un izgriežot dažādas formas lapiņas.
  2. Kad tas paveikts, saloka vienu “ermoņikas” pusi kopā, kārtīgi salīmē.
  3. Otrā pusē papīru noziež ar līmi, kā arī kociņu noziež ar līmi, lai pie tā labāk pieliptu papīrs.

  1. Kad ziediņš gatavs, ķeramies klāt lapām, kas būs domātas kā kātiņa lapas. Ņem pusi no A4 lapas un saloka vēlreiz uz pusēm, lai varētu izgriezt divas vienādas formas.
  2. Tās pēc tam pielīmē pie kociņa no abām pusēm.
  3. Nobeigumā izgriež ziediņam viduci, pielīmē pie ziediņa pamata un ziediņš gatavs. Ja gribas pavisam mīļi, viducī pirms līmēšanas var ierakstīt kādu jauku novēlējumu mammai.

Atcerēsimies samīļot un iepriecināt mammas ne tikai vienu reizi gadā vienā īpašākā dienā nekā citas, bet arī visās pārējās. Dažreiz ir gana ar lielu, siltu apskāvienu.

“Visas lietas, kas ir skaistas, man ar Tevi ļoti saistās.”

M. Zālīte

Customer Reviews (1 komentārs)

Pievienot komentāru