Kuram gan nepatīk svētki, vai ne? Katram droši vien savējie vismīļākie, bet, arī atceroties un pieminot mūsu mīļo Latviju, tās svinīguma sajūtas vienalga piezogas un gribas kādu mīļu domu nosūtīt kosmosā un atzīmēt kopā ar sev tuvajiem. Šoreiz blogā piedāvājam pavisam vienkāršu ideju, kā uztaisīt pašiem savu konfeti atbilstoši tematikai.

TEV BŪS NEPIECIEŠAMS:

• Krāsainais papīrs (šoreiz Latvijas karoga krāsās);
• Tualetes papīra rullīši, šķēres;
• Skočs (var izmantot arī abpusējo līmlenti vai līmes zīmuli);
• Balts zīmulis, flomasters vai krītiņš;
• Baloni Latvijas karoga krāsās;

• Dekoratīvie kociņi/irbulīši.

DARBOŠANĀS

Kad visi nepieciešamie izejmateriāli ir sagatavoti, var ķerties klāt darbam. Ja gribas, var iepriekš padomāt kādus zīmējumus vai ornamentus gribēsies zīmēt uz konfeti, to var veikt jau iepriekš uzzīmējot uz papīra, lai nebūtu grūtības ar taisnu līniju uzvilkšanu, kad papīrs jau būs aplīmēts apkārt kartona rullītim.

  1. Sākam balona gala nogriešanu. Aptuveni pusi vai 2/3 (atkarībā no tā, cik liels ir attiecīgais balons) nogriež nost.
  2. Nogriezto daļu var mest ārā, ja neienāk prātā kāda cita ideja, kā to pielietot. Galveno daļu uzmanīgi uzmauc virsū kartona rullītim aptuveni tik daudz, lai balons nosegtu 1/3 no rullīša.

  1. Kad balons uzmaukts uz rullīša, tam aizsien galā mezglu.
  2. Pēc tam uzmanīgi un rūpīgi balonu pielīmē ar skoču.

  1. Uz attiecīgā papīra atmēra, cik daudz būs nepieciešams, lai tas apietu apkārt visam kartona rullītim gan garumā, gan visā apkārtmērā.
  2. Papīru pielīmējām ar abpusējo skoču no iekšpuses, taču noteikti var izvēlēties arī citas alternatīvas, kā to piestiprināt – parastais skočs, līmes zīmulis, pva līme – tikai jāskatās, lai kārtīgi aizlīp ciet. Stingrākam papīram noteikti labāks būs abpusējais skočs, plānākam pietiks ar parasto līmes zīmulīti.

  1. Kā jau raksta sākumā pieminējām, ornamentus un citus dekorus var sazīmēt jau iepriekš, lai nebūtu grūtības ar precititāti novilkt visu, kā plānots. Taču tas noteikti nav svarīgākais šajā procesā. Mēs izmēģinājām abus veidus un abi strādā vienlīdz labi. Izmantojām gan parasto balto zīmuli, gan balto flomasteru (stingrākām un spilgtākām līnijām).
  2. Kad viss salīmēts un sazīmēts, beram iekšā konfeti saturu – dažādu krāsu (šajā gadījumā Latvijas karoga krāsās) lapiņas, kuras jau iepriekš bija sagrieztas un sagatavotas. Pārāk daudz gan nevajag bērt, citādi gala rezultāts nesanāks kā iecerēts, pietiks ar aptuveni 1/3.

Pliukš! Plaukš! Konfeti gatavs un var šaut gaisā! Kārtīgi atvēzējamies un ba-bam...!

Kā papildus dekoru var uztaisīt skariņu kociņus - pavisam vienkārši un ātri – sagriež papīra lapu strēmelēs, “ieloko”ar šķērēm un ar skoču aplīmē apkārt kociņam.

 

Lai krāšņi un patriotiski svētki gan mums, gan Latvijai!

Customer Reviews (1 komentārs)

Pievienot komentāru