Pavasaris nepārprotami tuvojas un sēdēšanu mājās var aizstāt ar aktivitātēm svaigā gaisā. Bet, lai došanās ārā būtu vēl foršāka, piedāvājam pirms tam radoši sagatavoties - pašiem uztaisot krītiņus ar kuriem tālāk jau doties uz saulainiem parkiem radīt košus zīmējumus. 

VISS NEPIECIEŠAMAIS

Mācētprieks paštaisīti krāsainie krītiņi

• Ģipša masa;
• Guašas krāsas;
• Formiņas (var izmantot atsevišķas plastmasas vai silikona glāzītes);
• Kociņi apmaisīšanai un krītiņu rokturīšiem;
• Šķēres
• Auksts ūdens.
 

DARBOŠANĀS

Mācētprieks paštaisīti krāsainie krītiņi
1. Trauciņus piepildām ar aukstu ūdeni.
2. Katrā trauciņā iejauc izvēlēto krāsu, aptuveni divu tējkarošu apmērā. Jo vairāk krāsas, jo spilgtāks būs iznākums. Ja ir limitēts daudzums krāsu, tās var sajaukt kopā un izveidot jaunu toni.
3. Krāsu uzmanīgi izmaisa ūdenī ar plastmasas karotīti vai kociņu, ko pēc tam varēs izmantot, kad masa būs nedaudz sacietējusi.
Mācētprieks paštaisīti krāsainie krītiņi
4. Tālāk jau ķeramies ģipša iejaukšanai krāsainajā ūdenī. Pieberam 2/3 no trauciņa ar masu un lēni maisam, līdz tā sajaukusies ar krāsaino ūdeni. Skatamies, lai arī visi liekie kunkulīši ir izmaisījušies. Ideālā variantā masai pēc konsistences vajadzētu izskatīties pēc bieza kefīra. :)
Kad vēlamās krāsas sajauktas ar ģipsi, formiņas var viegli padauzīt pret galda (vai jebkā cita) malu, lai izsitas ārā visi gaisa burbuļi, kas sametušies maisīšanas procesā.
Mācētprieks paštaisīti krāsainie krītiņi
Aptuveni pēc kādām 2-5 minūtēm masa būs sākusi sacietēšanas procesu, tad var mēģināt spraust iekšā kociņus katras formiņas vidū.
Mācētprieks paštaisīti krāsainie krītiņiLai paātrinātu žūšanas procesu, trauciņus var novietot saulē. Aptuveni pēc 1-2 stundām var mēģināt tos uzmanīgi izņemt no formiņām (lai kociņš neizraujas no masas) un ļaut tiem žūt tālāk, var arī atstāt trauciņos uz veselu diennakti. Taču ļoti iespējams, ka mazie palīgi nevarēs sagaidīt, kad ātrāk ķerties pie zīmēšanas, tādēļ tos var likt lietā aptuveni pēc 4 stundām, ja vien tie nav “gaļīgi” un nedrūp, tas, domājams, nemazinās prieku par iznākumu tik un tā.
Mācētprieks paštaisīti krāsainie krītiņi

Šie paštaisītie krītiņi var būt arī kā lieliska dāvana kādam mazam draugam vai draudzenei dzimšanas dienā vai viena no ballītes aktivitātēm. Un tā kā tie izskatās gana garšīgi, vēlams, tos nekādā gadījumā neēst!

Lai krāsains pavasara sākums!

Customer Reviews (0 komentāri)

Pievienot komentāru