Laiks raudzībām! Ko dāvināt? 

Bērniņa ienākšana ģimenē ir īpašs notikums un ne tikai vecākiem, māsām, brāļiem, bet arī vecvecākiem, kā arī pašiem tuvākajiem. Tāpat bērniņa nākšana pasaulē ir ne tikai satraucoša, bet visnotaļ prieka, laimes un mīlestības pilna. Tā uzskata ne viens vien, un lai jaundzimušo apsveiktu, tiek rīkotas svinības jeb raudzības mazulim, kurās neiztikt arī bez dāvanām un paša apdāvināšanas prieka. Neapšaubāmi mūsdienas ir laiks, kad plašais dāvanu klāsts ne tikai liek apzināties un novērtēt, kāda šodien ir dzīve, kā mēs tajā dzīvojam, un ko spējam atļauties, bet gan reizēm arī maldina. Tāpēc, lai neapjuktu no dāsnā sortimenta, kas apbur nemanot, ir svarīgi saprast, kas ir tas, ko vēlies pateikt ar dāvanu, jo sniegt prieku, laimi, pašas emocijas kā tādas, to spēj jebkura dāvana. Piekrītiet? Taču rast īsto vēstījumu? Tas ir jau cits lauciņš, kas nebūt nav mazsvarīgs.

 

Tamdēļ ir lieliski, ka šodien pastāv visiem reiz kārotais izvēles ceļš jebšu pati izvēles brīvība. Tu ieej veikalā, nezinot, ko vēlies dāvināt. Viss vilina, mirdz un ir sajūta, ka jaundzimušajam noderētu viss, pilnīgi viss, kas veikalu plauktos ir redzams. Tādās atklāsmes reizēs tu nereti pat apmulsti, taču zinošie veikala konsultanti tev spēs palīdzēt, atrodot vispiemērotāko dāvanu, ja pats saviem spēkiem netiec galā, kas ir saprotami. Plašais dāvanu klāsts ir pieejams arī veikalā Mazā cilts, kur zīmols  - PIKU ir blakus neskaitāmiem produktiem, pašiem mazākajam spēs izkrāsot ikdienas gaitas. Tāpēc ķersimies klāt un sapratīsim, ko var izvēlēties raudzībās, ja esi atvēris Mazās cilts durvis un spēris kāju pāri veikala slieksnim. Šeit mums palīgos nāk radošā “instamamma” Aiga Zviedre, kas ciemojās veikalā vēl esot gaidībās.

Aiga min, ka, pirmkārt, ko nedrīkst aizmirst ir tas, ka pirms došanās uz jebkuru veikalu, lai izvēlētos dāvanu raudzībās, ir vērts painteresēties. Iespējams, ka vecāki ir paspējuši jau izveidot sarakstu, kas būtu nepieciešamo lietu saraksta augšgalā. Toties ja tā nav, tad ideju lidojums ir tas, kas tevi sagaida plašām rokām, jo noteikti tās vajadzīgākās un praktiskākās lietas vecāki ir jau sagādājuši paši saviem spēkiem. Un tieši tāpēc var dāvināt skaistuma lietas, kas uzrunā tevi pašu kā dāvinātāju. Ko tādu, kas iepriecina. Un Mazajā ciltī tas, kas iepriecina, ir uz katra soļa. Veikalā ir iespējams rast dāvanu gan meitenēm, gan puišiem. Viss piedāvājuma klāsts ir sadalīts sektoros, kuros tu pats vari ieraudzīt sev tīkamāko.

Otrkārt, īpašas dizaina drēbītes, kas veikalā atrodamas jaundzimušajiem, ir ne tikai skaistas un unikālas, bet arī ērtas un svarīgākais - kvalitatīvas. Veikalā var atrast ne mazums vien dizaina lietiņas, kas uzrunā. Sīkumiņi, kas īstenībā nemaz nav sīkumiņi. Tās ir sprādzītes un bantes meitenītēm, kas jau kopš bērnības spēj iedot pašam mazākajam svētku sajūtu arī ikdienā. Dzīves krāsošana ir tikai un vienīgi pašu rokās, tāpēc ir svarīgi apzināties, ka pirmajos dzīves gados, ko vecāki un tuvākie bērniņa līdzgaitnieki iedos, tas atstās pēdas uz visu dzīvi.

Treškārt, Mazajā ciltī uzmanību nolaupa mēneša kartiņas. Tās ir paredzētas tiem, kas mīl iemūžināt un ciena atmiņas. Un nenoliedzami katrs mēnesītis pirmajā gadā ir no svara, kuru ir vērts iemūžināt, lai pēc gadiem, būtu interesanti paskatīties, kāds nu tad es biju savā dzīves pirmajā gadiņā. Mēneša kartiņas ir lielisks palīgs, kurš komentārus neprasa, jo šodien tas jau ir trends. Arī no dizaina viedokļa mēneša kartiņas ir pieejamas daudz un dažādas, jāspēj tikai atrast sev uzrunājošāko. Tāpat arī albums, kurš ir atrodams veikala klāstā. Un atmiņu grāmatas, kas ir lielisks palīgs pirmo mēnešu un gadiņu dzīves notikumu pierakstīšanai. Galvenokārt, lai neaizmirstās, jo nereti, ja pats vēl esi pārliecībā, ka vecāki ir tie, kas atcerēsies visu, visu, visu, tad ziniet, tie diemžēl ir laiski meli, jo mēdz aizmirsties pat visbūtiskākās nianses, un tālab ir palīgi, lai tas nenotiktu. Atmiņas ir svarīgas, un tas vecākiem nav divreiz jāsaka. Īpaši tad, kad apzinās, ka mazais aug griezdamies, tad vēl būtiskāk ir iemūžināt mirkļus, jo neapšaubāmi, kā ir tagad, nebūs vairs nekad. Viss mainās, rit uz priekšu, taču atmiņas? Tās paliks.

Ceturtkārt, veikalā ir pieejami daudz un dažādi interjera elementi, kas jaundzimušajam sniedz īpašāku sajūtu. Sajūtu, ka esi ne tikai mīlēts un gaidīts, bet arī sajūtu, ka esi unikāls, jo blakus ir nianses - mantu un lietu klāstā, kas to tikai apliecina. Arī dizaina gaismas burti, kas ir PIKU piedāvājuma klāstā, ir ne tikai unikāla skaistuma lietiņa, kā sava veida dekors bērnistabā, bet gan palīgs vecākiem - gaismas avots negulētajām naktīm, kas īpaši pirmajā dzīves gadā ir ne mazums. Tāpat zīdainim noder mīļlupatiņas, grabulīši, knupīša turētāji, mazuļa čībiņas un daudz kas cits, kas ir visnepieciešamākais tieši pirmajos mēnešos. Protams, nedrīkst aizmirst rotaļu paklājiņu mazuļa aktivitātēm uz grīdas, kas patiesi būs neatsverams palīgs, jo pirmie bērniņa mēneši tiek pavadīti tieši guļus.

Jāteic, ka mūsdienās ir ērti un gaumīgi palīgi, kas atvieglo ikdienas gaitas mazulim. Līdz ar to secinājums ir. Raudzībās dāvanu klāsts neapstājas pie teiciena, ui, cik mīlīgi un skaisti, nē, dāvanas ir jēgpilnas un nepieciešamas. Un šī ir tikai niecīga daļa, ko aplūkojām piedāvājuma klāstā, ja dodies raudzībās. Saraksts ir brangs, bet vēl vairāk - spilgts, krāšņs un unikāls. Tāpēc dodies uz veikalu Mazā cilts un pārliecinies pats savām acīm! Uz tikšanos!

Customer Reviews (0 komentāri)

Pievienot komentāru