Mācētprieks Ziemassvētku dekori Mācētpries Ziemassvētku rotājumi

 

Līdz Ziemassvētku vakaram atlikušas vien 10 dienas. Lai radītu svētku noskaņu, tieši šis ir laiks, kad piedomājam par mājas, istabas dekorēšanu. Daudzus mājokļus jau šobrīd rotā eglīte - lielāka, mazāka, pirkta vai izvēlēta mežā. Varbūt eglīte ir jūsu dārzā, varbūt šogad to atstājāt mežā, lai aug tai paredzētajā vietā un svētku rotājumus izvietojat citādāk.

Lai arī kāda būtu jūsu ģimenes tradīcija - mēs jūs vēlamies iepriecināt ar nelielu dāvanu! Esam radījuši trīs mīļus meža draugus, kas pavisam vienkārši var iedzīvoties jūsmājās.

Mācētprieks Ziemassvētku rotājumi

Zaķis, lācis un pūcīte - ziemīgā meža draugi ir īpaši svētku rotājumi, kurus ilustrējusi Elīza Eikerte. Tos esam izvietojuši uz pamatnes, kuru izgriežot un salīmējot - zvēri kļūst telpiski un tos varat izmantot kā rotājumus, iekarinot eglītes zaros vai vienkārši bērnistabā kā dekoru. Rotājumu izgriešanu un salīmēšanu, diedziņa ievēršanu varat izvērst par kopīgu radošo nodarbi. Smalkākas detaļas - spārnu, ķepu un ļipas izgriešanu aicinam darīt ar mazām šķērītēm - tas gan būs darbiņš vecākiem.

Mācētprieks Ziemassvētku rotājumi

Rotājumu darināšanai izmēģinājām vēl vienu vienkāršu ideju - eglīšu un zvaigznīšu virteni. Ja gribas padarboties un izveidot dekorus pašiem - šis noteikti būs labs un gaumīgs variants, ko izmēģināt.

Mācētprieks Ziemassvētku rotājumi

Eglīšu – zvaigznīšu virtene

Eglītes var taisīt klasiskajos zaļajos toņos, kā jau tām pienākas, taču var arī izvēlēties jebkuru citu krāsu, kas pašam labāk patīk. Mēs devām priekšroku vairākiem zaļās krāsas toņiem, lai veidojas vienmērīga toņu pāreja no gaišāka uz tumšāku un piesātinātāku. Kā kopā saturētāju izvēlējāmies zelta diedziņu. Šādas virtenes var veidot gan horizontālas, gan vertikālas.

Nepieciešamais (eglītēm):

  • Pietiekami stingrs krāsainais papīrs
  • Diedziņš
  • Lāpāmadata
  • Šķēres
  • Lineāls
  • Parastais zīmulis 

Vispirms uz katras lapas vienādā attālumā atmēra ar lineālu uz zīmuli, cik garas un platas būs eglītes. Tad visu attiecīgi savieno pa punktiem, kāda forma tīkamāka. Pēc tam izgriež. Katras egles trijstūrim pa vidu izdara iegriezumu līdz pusei. Attiecīgi vienai daļai apakšā, otrai augšā, lai pēc tam varētu eglīti savienot kopā. Tad nāk maģiskā zelta diedziņa iznāciens. Ar šo būs nedaudz piņķerīgāk, tādēļ būtu vēlams, ja bērns to darītu kopā ar kādu vecāku, kas palīdzētu vismaz izdurt cauri stingrajam papīram adatu, jo diedziņu izvilkt cauri ir pavisam vienkārši. Virteni varat bagātināt un pievienot dažādas citas formas un elementus. Mēs pievienojām papīra zvaigznītes, kuras izlocījām pēc pamācības, ko ir iespējams atrast šeit. Kad ir apgūts zvaigznīšu locīšanas veids, tas šķiet tik viegli, ka tādas iespējams uzlocīt neskaitāmi daudz un dažādās krāsās, kā arī lielumos. Laiks, kas paiet veidojot šīs abas dekorācijas ir aptuveni 1-2h, ja to dara tādā nesteidzīgā tempā. 

Mācētprieks Ziemassvētku rotājumi  Mācēprieks Ziemassvētku rotājumi

PRIECĪGUS SVĒTKUS!

    Customer Reviews (0 komentāri)

    Pievienot komentāru